Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Preţul poliţiei medicale va fi redus până la 28 iulie

© Sputnikденьги
деньги - Sputnik Moldova
Abonare
Până la 28 iulie poliţa de asigurare medicală va putea fi procurată la preţ redus

CHIŞINĂU, 5 mai – Sputnik Moldova. Până la 28 iulie poliţa de asigurare medicală va putea fi procurată la preţ redus. Perioada de reduceri la achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) a fost prelungită cu încă trei luni odată cu intrarea în vigoare la 28 aprilie a Legii fondurilor AOAM pentru anul în curs.

Guvernul a votat la 8 aprilie rectificări la proiectul Legii bugetului fondurilor asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală pentru 2015 care prevăd menţinerea preţului la poliţa medicală la nivelul de anul trecut – 4.056 lei şi nu 4.860 lei aşa cum a fost stabilit în proiectul Legii şi extinderea cu trei luni a termenului de procurare a polițelor cu o reducere de 50% pentru persoanele fizice care se asigură în mod individual și cu 75% reducere pentru agricultori.

Astfel, fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, patentarii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern vor plăti 2028 lei. De reduceri de 50% vor beneficia şi notarii publici, executorii judecătoreşti, avocaţii neangajaţi, indiferent de forma juridică de organizare a activităţii, care vor prezenta la agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină dovada achitării primei de asigurare.

Proprietarii de teren agricol vor achita 1014 lei, având reduceri de 75% din valoarea primei. Aceştia se vor adresa doar la agenţiile teritoriale ale CNAM.


Fluxul de știri
0