Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti împărtăşeşte îngrijorările lui Gaburici, dar ţine la proceduri

© Sputnik / Ruslan Schalapuda / Accesați arhiva multimediaВыборы президента Молдавии
Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a reacţionat la solicitările premierului privind demisia unor înalţi demnitari. Totodată, Şeful Statului i-a atras atenţia şefului executivului că o implicare în aceste proceduri ar depăşi cadrul constituţional.

CHIŞINĂU, 9 iun – Sputnik. „Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a luat act de apelul lansat de primul ministru, Chiril Gaburici, ce i-a fost prezentat personal în formă scrisă de către domnul prim ministru pe data de 8 iunie”, notează serviciul de presă al Preşedinţiei.

Instituţia confirmă faptul că premierul cere demiterea conducerii Procuraturii Generale, Băncii Naţionale şi Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, ca urmare a situaţiei precare ce se înregistrează în sistemul financiar bancar.

Potrivit sursei, „în aceeaşi zi Şeful statului a purtat o discuţie cu premierul Chiril Gaburici pe marginea problemelor pe care Domnia sa le-a semnalat” şi a menţionat că „împărtăşeşte îngrijorările exprimate de primul ministru cu privire la situaţia alarmantă din sistemul financiar-bancar”.

Totodată, Preşedintele i-a atras atenţia Prim-ministrului „asupra faptului că demiterea conducerii Procuraturii Generale, Băncii Naţionale şi Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare ţine de competenţa exclusivă a Parlamentului, iar o implicare în această procedură din partea Şefului Statului nu s-ar încadra în spaţiul constituţional”.

Fluxul de știri
0