Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iurova: UE trebuie să manifeste fermitate, dar și să coopereze cu FR

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин принимает участие в саммите "Россия – ЕС"
Президент РФ В.Путин принимает участие в саммите Россия – ЕС - Sputnik Moldova
Abonare
Eorocomisarul Vera Iurova a menționat că UE și FR trebuie să coopereze în baza redresării reciproce a economiei și a tradițiilor cultural-istorice.

UE trebuie să dea dovadă de fermitate, dar și să coopereze cu FR în vederea soluționării problemelor comune și să fie gata să dezvolte noi relații pozitive, transmite RIA Novosti cu referire la cuvântarea rostită  în Parlamentul Europei de către Vera Iurova, eurocomisar pe problemele justiției, consumatorilor  și egalității genurilor.

„Calitatea și profunditatea relațiilor dintre UE și FR este un factor determinant al stabilității și prosperității pe continentul european. Parteneriatul nostru a fost grav afectat în anul trecut de alipirea nelegitimă a Crimeii și destabilizarea situației din Donbas, însă Rusia este, de asemenea, un partener economic important și un partener important în soluționarea multor probleme internaționale actuale”, a spus Iurova.

Dialogul și interacțiunea trebuie să fie însoțite de fermitate și flexibilitate, deoarece nu poți închide ochii la amenințarea ce planează asupra securității unor astfel de sectoare ca energetica, internetul, aviația civilă sau influența propagandei asupra democrațiilor noastre, a menționat europarlamentarul rus.

Sursa: RIA Novosti

Fluxul de știri
0