Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MJ speră că legea Procuraturii va fi votată până în iulie

© Sputnik / Evgheni PanasencoГенеральная прокуратура Республики Молдова
Генеральная прокуратура Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Justiţiei speră că Parlamentul va vota în lectura a doua proiectul de lege cu privire la Procuratură până la finele sesiunii de primăvară-vară.

CHIŞINĂU, 8 iunie – Sputnik. Ministerul Justiţiei speră că Parlamentul va vota în lectura a doua proiectul de lege cu privire la Procuratură până la finele sesiunii de primăvară-vară, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik-Moldova ministrul Justiţiei Vladimir Grosu.  

Grosu Гросу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Interviu: noua lege creează condiţii ca procurorii să fie independenţi

„Ne propunem să convingem Parlamentul să voteze acest document până la finele acestei sesiuni, adică până la finele lunii iulie”, a menţionat ministrul.

Vladimir Grosu a declarat că, deocamdată, nu au fost calculate costurile totale ale reformei în sistemul Procuraturii. Ministrul a precizat că banii alocaţi pentru această reformă vor veni atât din bugetul de stat, cât şi din partea donatorilor externi. 

„Noi nu am calculat la etapa actuală costurile, deoarece reforma procuraturii nu ţine doar de salariile procurorilor, ci şi de optimizarea procuraturilor care este legată de optimizarea instanţelor de judecată. Nu costă puţin. Este un ban public important. Cine finanţează? Sigur că bugetul de stat, fiecare cetăţean în parte, dar şi partenerii noştri de dezvoltare”, a declarat ministrul pentru Sputnik-Moldova.  

Parlamentul a votat la 29 mai în prima lectură proiectul de lege cu privire la Procuratură. 

Fluxul de știri
0