Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exporturile şi importurile RM, în scădere

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaКонтейнеры. Архив
Контейнеры. Архив - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova a exportat în primele patru luni ale anului în curs mărfuri în valoare de 639,4 milioane de dolari, iar importurile au însumat peste 1,3 miliarde de dolari.

CHIŞINĂU, 5 iunie – Sputnik. În comparaţie cu perioada ianuarie-aprilie a anului trecut, exporturile s-au redus cu 16,7%, iar importurile  - cu 21,4%.

IMF Cuts Forecast for US Economy - Sputnik Moldova
Exporturile şi importurile au scăzut anul trecut cu peste 3%

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, exporturile de mărfuri destinate ţărilor Uniunii Europene au însumat 414,7 milioane de dolari. Ţările CSI au fost prezente în exporturile Moldovei cu o pondere de 21,6%, ce corespunde unei valori de 138 de milioane de dolari.

Importurile din ţările UE s-au cifrat la 607,4 milioane de dolari, iar cele din ţările CSI au fost în valoare de 368,4 milioane dolari.

Deficitul balanţei comerciale în luna aprilie a fost de 178,2 milioane de dolari.

Gradul de acoperire a importurilor cu exporturi în ianuarie-aprilie a fost de 49 % faţă de 46,2% în  perioada corespunzătoare din anul trecut.

Fluxul de știri
0