Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chiril Gaburici salută întrevederea cu Dmitri Medvedev

© фото правительства МолдовыВстреча премьера РМ Кирилла Габурич и премьера РФ Дмитрия Медведева на Саммите глав СНГ
Встреча премьера РМ Кирилла Габурич и премьера РФ Дмитрия Медведева на Саммите глав СНГ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Chiril Gaburici salută întrevederea pe care a avut-o la 29 mai cu premierul FR, Dmitri Medvedev, la Burabai, Kazahstan, unde s-a desfăşurat summit-ul şefilor de Guvern CSI.

CHIŞINĂU, 4 iunie – Sputnik. Şeful Guvernului de la Chişinău a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă unde a prezentat raportul de activitate al Executivului pentru primele 100 de zile că este mulţumit de întrevederea şi discuţia pe care a avut-o cu premierul rus.

Встреча премьера РМ Кирилла Габурич и премьера РФ Дмитрия Медведева на Саммите глав СНГ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
FR disponibilă să continue redeschiderea pieţei pentru produsele RM

 „A fost o discuţie pozitivă. Am discutat mai multe probleme. Este neplăcut să începi discuţia cu probleme dar acesta a fost scopul. Prioritatea numărul unu a fost embargoul. Deja au început discuţi şi controale asupra unor companii din RM ”, a declarat Gaburici. 

Premierul a specificat că i-a promis omologului său rus că nu va admite livrarea pe piaţa rusă prin Moldova a produselor din UE. „Am promis că va fi un control mai bun”, a declarat Gaburici. 

La Burabai, cei doi premieri au discutat despre stadiul actual şi perspectivele relaţiilor bilaterale moldo-ruse, fiind accentuată necesitatea continuării unui dialog pragmatic dintre RM şi FR. Chiril Gaburici și Dmitri Medvedev au convenit şi asupra reluării activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică. 


Fluxul de știri
0