Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Săptămâna viitoare începe BAC-ul

© Sputnik / Сергей Орлов / Accesați arhiva multimediaСдача экзамена
Сдача экзамена - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 2 – 19 iunie absolvenţii de liceu vor susţine examenele de Bacalaureat.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik Moldova. Aproape 27 de mii de candidaţi vor susţine în acest an examenul de Bacalaureat, dintre care 7533 sunt restanţieri din sesiunile precedente.

Досрочная сдача ЕГЭ по географии и литературе - Sputnik Moldova
Societate
Circa 100 de elevi din Moldova au solicitat condiţii speciale de examinare

BAC-ul va fi susţinut în 103 centre de bacalaureat. Sesiunea se va desfășura în perioada 2-19 iunie.

Comisia Națională de Examene a decis acordarea notei „10” din oficiu pentru 229 de candidați.

Ministerul Educaţiei interzice colectarea de bani în scopul organizării examenelor de absolvire a gimnaziului şi liceului în instituţiile de învăţământ general, secundar profesional şi superior. Toate cheltuielile legate de organizarea şi desfăşurarea examenelor de Bacalaureat sunt acoperite de către stat. Orice formă de colectare de fonduri din partea profesorilor, directorilor sau a altor persoane implicate în organizarea examenelor este o acţiune ilegală.

De asemenea, persoanele care vor facilita publicarea testelor la examenele de Bacalaureat și a celor de absolvire a clasei a IX-a înainte sau în timpul probelor vor fi sancţionate, inclusiv prin aplicarea de amenzi.

Transportarea în condiţii de securitate a candidatilor de la instituţiile arondate la Centrul de Bacalaureat va fi asigurată de către Direcțiile teritoriale de învățământ, tineret și sport în colaborare cu Inspectoratul Naţional de Patrulare.

Fluxul de știri
0