Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Circa 100 de elevi din Moldova au solicitat condiţii speciale de examinare

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaДосрочная сдача ЕГЭ по географии и литературе
Досрочная сдача ЕГЭ по географии и литературе - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Naţională de Examene a recepţionat 99 de cereri privind acordarea condiţiilor speciale de examinare pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale.

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik Moldova. Circa 100 de elevi au solicitat condiţii speciale de examinare în cadrul sesiunii de examene din anul curent, anunţă Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei, Comisia Naţională de Examene a recepţionat până la data de 30 aprilie, curent, 99 de cereri privind acordarea condiţiilor speciale de examinare pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale care au studiat în baza curriculumului general. Din numărul total de cereri, 62 se referă la examenul de bacalaureat, iar altele 37 – la examenul de absolvire a gimnaziului.

Din numărul total de cereri depuse, în 15 situaţii comisia specializată a constatat necesitatea examinării suplimentare a cazurilor. Ulterior, comisia nominalizată va înainta recomandări pe fiecare caz în parte pentru Comisia Naţională de Examene.

În anul curent, Ministerul Educaţiei a elaborat o instrucţiune care stabileşte procedurile specifice de organizare a examenelor de bacalaureat pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale. Documentul are scopul să acorde şanse egale elevilor cu cerinţe educaţionale speciale de a susţine examenul de bacalaureat şi examenele de absolvire a ciclului gimnazial.

Fluxul de știri
0