Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Drumul Hânceşti-Cimişlia va fi finalizat în decembrie

© Sputnikdrum дорога
drum дорога - Sputnik Moldova
Abonare
Lucrările de reabilitare a traseului Hânceşti-Cimişlia urmează să fie finalizat până în decembrie.

 

CHIŞINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. Lucrările de reabilitare a traseului Hânceşti-Cimişlia urmează să fie finalizat până în decembrie. Asigurările au fost date de către reprezentanţii companiilor locale desemnate pentru reconstrucţia drumului, în cadrul vizitei pe şantier a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Euro - Sputnik Moldova
Republica Moldova
15 milioane de euro pentru drumurile din Moldova

Proiectul de reabilitare a drumului Hânceşti-Cimişlia cu o lungime de 39 km a demarat în vara 2014. Investiţia pentru acest drum este de 268 milioane de lei, bani proveniţi din suportul financiar oferit de Banca Europeană pentru Investiţii (BEI).

Pe această porţiune vor fi reconstruite şi 17 poduri, reparate 62 de podeţe. De asemenea, în cele 3 sate de pe traseu vor fi amenajate trotuarele, accesele şi intrările în curţi, reconstruit sistemul de evacuare a apei

Pentru reabilitarea segmentului Hânceşti-Cimişlia al traseului naţional R3 Chisinau — Hânceşti – Cimişlia-Basarabeasca,  Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat două contracte în valoare totală de 268 milioane de lei, care prevăd reabilitarea drumului până la 30 noiembrie 2015. 


Fluxul de știri
0