Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

15 milioane de euro pentru drumurile din Moldova

© Flickr / AnaEuro
Euro - Sputnik Moldova
Abonare
Bugetul pentru reparaţia drumurilor naţionale a fost suplinit cu 15 milioane de euro

CHIŞINĂU, 5 mai – Sputnik Moldova. Bugetul pentru reparaţia drumurilor naţionale a fost suplinit cu 15 milioane de euro, transmite Sputnik Moldova.

Guvernul RM şi Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare (BERD) au semnat marţi la Chişinău un acord de grant în acest sens.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor anunţă că cele 15 milioane de euro vor fi utilizate pentru construcţia variantei de ocolire la Bahmut cu o lungime de 6 kilometri, pe drumul naţional R1 Chişinău – Ungheni – Sculeni – frontiera cu România, şi a variantei de ocolire la Vulcăneşti, cu lungimea de 8,5 kilometri pe drumul naţional M3 Chişinău – Giurgiuleşti – frontiera cu România.

Lucrările la drumurile de ocolire vor include construcţia unor terasamente noi, a podeţelor, a sistemelor de colectare şi evacuare a apelor, instalarea indicatoarelor rutiere.

Partea carosabilă a drumurilor de ocolire va fi alcătuită din 2 benzi de circulaţie, cu o lăţime de 7 metri. Pe drumul de ocolire a oraşului Vulcăneşti va fi construit un pod peste râul Cahul cu lungimea de aproximativ 40 de metri.

Construcţia celor două drumuri de ocolire are ca scop reducerea costurilor operaţionale de transport pentru utilizatorii drumului cu până la 15 %, crearea condiţiilor de confort şi siguranţă rutieră pe drumurile publice.

Fluxul de știri
0