Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un concurs al declamatorilor a avut loc la Chișinău

© Sputnik / И. Зенин / Accesați arhiva multimediaЗдание Республиканского художественного музея в Кишиневе
Здание Республиканского художественного музея в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
La competiție au participat 28 de elevi din toată țara.

CHIȘINĂU, 19 mai –Sputnik Moldova. Runda a treia a Concursului republican al tinerilor declamatori ”Clasica Vie” s-a încheiat la Chișinău.

Concursul a fost organizat de ministerul educației cu participarea unor organizații obștești și cu susținerea Centrului rus de știință și cultură.

În acest an, la competiție au participat 28 de elevi din Chișinău și Bălți, Ceadîr-Lunga și Florești, Cahul și Ungheni. Pentru concurs au fost selectate fragmente din Zoșcenko, Dragunskii, Kasili, Paustovskii.

Potrivit rezultatelor concursului, au primit diplome și cadouri de preț Valeria Vitkovskaia și Karina Stelea din Chișinău, Nikita Muntean din Cahul, Anastasia Șova din Bălți, Renata Kuț din Drochia, Denis Bagoev din Taraclia etc.

Iar câștigătorii concursului republican au devenit Andrei Kobacenko de la Liceul Teatral din Chișinău, Angelika Popova de la liceul Cehov din Florești, și Anastasia Koțiubinskaia de la liceul Koțiubinski din Chișinău, care au ocupat, respectiv, locul I,II,III. Anume ei vor prezenta Moldova în finalul Concursului internațional ”Clasica Vie”, care va avea loc la Moscova la 6 iunie, în ziua de naștere a lui A.S.Pușkin, cu participarea copiilor din 85 de regiuni ale Rusiei și din alte 60 de țări.

Fluxul de știri
0