Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mult de 50% din străinii care vin în RM o fac în scopuri de odihnă

© SputnikMoldova
Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Din cei 2,5 mii de turişti străini, care au vizitat Republica Moldova în ianuarie-martie, 58,5% au sosit în scopuri de odihnă şi agrement, 26,6% - de afaceri şi profesionale şi 2,6% - de tratament.

 

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik Moldova. Din cei 2,5 mii de turişti străini, care au vizitat Republica Moldova în ianuarie-martie, 58,5% au sosit în scopuri de odihnă şi agrement, 26,6% — de afaceri şi profesionale şi 2,6% — de tratament. 

Ponderi mai însemnate în numărul total de turişti străini sosiţi în ţara noastră le-au revenit cetăţenilor din Ucraina, România, Turcia, Federaţia Rusă, Suedia şi Statele Unite ale Americii.

În aceiaşi perioadă, în străinătate au plecat 15,2 mii de moldoveni. Majoritatea cetăţenilor moldoveni au mers peste hotare  în scopuri de odihnă. 

Cetăţenii Republicii Moldova au preferat să călătorească, în principal, în România, Bulgaria, Egipt, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Austria, Italia.

Numărul de cetăţeni participanţi la turismul intern a totalizat 6 mii de persoane, în descreştere cu 11,0% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2014. 


Fluxul de știri
0