Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Precizări cu privire la examenele de licenţă

© Sputnik / Валерий Шустов / Accesați arhiva multimediaУченики математической школы Михаил Кишиневский и Виктор Останин
Ученики математической школы Михаил Кишиневский и Виктор Останин - Sputnik Moldova
Abonare
Modificarea planurilor de învăţământ se poate realiza doar cu condiţia implementării noilor prevederi începând cu anul de studii următor.

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik Moldova. Ministerul Educaţiei a făcut unele precizări privind examenul de finalizare a studiilor superioare de licenţă, promoţia 2015, după ce studenţii de la Academia de Studii Economice au protestat, acum câteva zile, împotriva introducerii examenelor de licenţă.

În acest sens, instituţia de resort a organizat o serie de întruniri cu administraţiile instituţiilor de învăţământ superior şi reprezentaţii studenţilor, solicitând şi informaţii cu privire la modalitatea de susţinerea a examenului de licenţă de la toate instituţiile de învăţământ superior din ţară.

Potrivit unor acte care reglementează activitatea în domeniu, modificarea planurilor de învăţământ se poate realiza doar cu condiţia implementării noilor prevederi începând cu anul de studii următor.

Astfel, pornind de la cadrul legal în vigoare, Ministerul Educaţiei a atenţionat rectorii că încalcă responsabilitatea publică a universităţilor prin punerea în aplicare a altor forme de evaluare decât cele stabilite la începutul anului academic.

Precizăm că în luna februarie conducerea ASEM a decis să excludă examenele de licenţă în acest an, motivând că studenţii au fost testaţi suficient pe parcursul celor trei ani de studii la materiile respective.  

Ministerul Educaţiei consideră că administratorilor instituţiilor de învăţământ superior încearcă în felul acesta să diminueze cheltuielile, însă asta nu ar trebuie să s întâmple în detrimentul calităţii procesului educaţional.

 

Fluxul de știri
0