Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernanţii şi societatea civilă au discutat despre problemele comune

© SputnikParlament Парламент
Parlament Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Propunerile societății civile privind promovarea și consolidarea durabilității financiare a ONG-urilor au fost discutate în cadrul unei ședințe de lucru cu participarea reprezentanților Parlamentului, Guvernului și ai societății civile.

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik Moldova. Propunerile societății civile privind promovarea și consolidarea durabilității financiare a ONG-urilor au fost discutate în cadrul unei ședințe de lucru cu participarea reprezentanților Parlamentului, Guvernului și ai societății civile. 

Evenimentul a fost organizat de Parlamentul Republicii Moldova, în parteneriat cu Consiliul Național al ONG-urilor.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat prevederile „Legii 2%”, cadrul legal cu privire la antreprenoriatul social și legislația pentru egalitatea de gen în politică.

Participanții la discuții au formulat o serie de propuneri în vederea îmbunătățirii cadrului legal în domeniu, a mecanismului de aplicare a „Legii 2%”, a listei de beneficiari, inclusiv prin preluarea experienței statelor europene. Reprezentanții societății civile au precizat că respectiva lege trebuie concepută astfel încât să ajute ONG-urile să se consolideze.

Discuțiile pe marginea legii cu privire la antreprenoriatul social au generat dezbateri cu privire la soluția viabilă pentru Republica Moldova – un proiect de lege separat sau modificări în legislația existentă. Participanții au decis crearea unui grup de lucru care va examina situația și va formula propuneri în atenția Guvernului. 

Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici a anunțat că acest subiect urmează a fi discutat pe larg în cadrul audierilor publice, organizate în zilele următoare, pentru monitorizarea aplicării legilor care reglementează centrele ce prestează anumite categorii de servicii sociale în contextul aplicării Legii cu privire la finanțele publice locale.

Reprezentanții societății civile au mai solicitat urgentarea adoptării legislației pentru egalitatea de gen în politică, menționând necesitatea organizării unei întâlniri cu membrii comisiilor parlamentare de profil pentru discutarea acestor subiecte.


Fluxul de știri
0