Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Este timpul ca Europa să caute noi căi de apropiere de Rusia

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaSergei Naryshkin
Sergei Naryshkin - Sputnik Moldova
Abonare
Speakerul Dumei de Stat al FR, Serghei Narâşkin, consideră că deja a sosit momentul pentru a înainta o nouă agendă unificată în relaţiile dintre FR şi Europa, despre aceasta a scris el într-un articol de autor din „Rosiiskaia Gazeta”

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik Moldova. Speakerul Dumei de Stat al FR, Serghei Narâşkin, consideră că deja a sosit momentul pentru a înainta o nouă agendă unificată în relaţiile dintre FR şi Europa, despre aceasta a scris el într-un articol de autor din „Rosiiskaia Gazeta”.

Foreign Minister Sergey Lavrov gives interview to Ekho Moskvy, Govorit Moskva - Sputnik Moldova
Serghei Lavrov participă la Bruxelles la sesiunea CMCE

„Rusia – aliatul firesc pentru toate ţările Europei. Şi în timpul consultărilor interparlamentare vom căuta în comun o bază mult mai puternică pentru cooperarea noastră de mai departe. Să ne întoarcem, pur şi simplu, la vechile – voi spune direct, fiabile – poziţii, ar fi o neglijenţă. Doar nu este prima „răcire” a relaţiilor cu Europa din ultimul secol, iar dezgheţurile, de regulă, nu sunt de durată”,  a menţionat Narâşkin pe paginile publicaţiei.

Potrivit lui, dacă, în rezultatul negocierilor din cadrul noului proces integraţionist, nu vom avea garanţii puternice pentru o atitudine echitabilă faţă de Rusia – noi „nu vom convinge pe nimeni”.

„Da, urmările politicii dure antiruseşti, dirijate de peste ocean, precum şi întrebările una faţă de alta, acumulate, nu au dispărut nicăieri. Şi încă mult timp vor încurca dialogului normal, în pofida unor semnale pozitive, care vin acum dinspre Occident. Însă, au reuşit să intre în acţiune şi alţi factori care trezesc la realitate, inclusiv daunele pentru ţările UE, însele, cauzate de introducerea nesăbuită a sancţiunilor”, a menţionat el.

Potrivit lui Narâşkin, „menghina Bruxelles-ului” s-a învechit şi este timpul ca Europa să caute noi posibilităţi de apropiere de Rusia.

În opinia speakerului rus, criza ucraineană artificială creată este o parte dintr-un vechi plan al SUA.

„Nu am mai rămas nici un dubiu în această privinţă. Toată epopeea lor de sancţiuni şi jocul de incendiere a disputelor mai au încă un scop. Prin încercarea de a împinge la o parte Rusia de pe spaţiul geopolitic şi comercial-economic tradiţional, SUA speră să ne ocupe locul”, a conchis Narâşkin.

 

 

 

 

Fluxul de știri
0