Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serghei Lavrov participă la Bruxelles la sesiunea CMCE

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaForeign Minister Sergey Lavrov gives interview to Ekho Moskvy, Govorit Moskva
Foreign Minister Sergey Lavrov gives interview to Ekho Moskvy, Govorit Moskva - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful MAE al FR, Serghei Lavrov, va participa în zilele de 18-19 mai, la sesiunea Comitetului de Miniştri a Consiliului Europei (CMCE ) de la Bruxelles.

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik Moldova. Şeful MAE al FR, Serghei Lavrov, va participa în zilele de 18-19 mai, la sesiunea Comitetului de Miniştri a Consiliului Europei (CMCE) de la Bruxelles.

Potrivit Ria Novosti, tema principală în ordinea de zi pentru sesiune  este „responsabilitatea comună pentru asigurarea securităţii democratice în Europa”. În cadrul discutării acesteia, Secretarul General al CE, Thorbjorn Jagland, va prezenta miniştrilor cel de-al doilea raport al său „Despre situaţia drepturilor omului, democraţie şi supremaţia legii în spaţiul Consiliului Europei”, menţionează MAE al FR.

La finele sesiunii, preşedinţia CMCE va trece de la Belgia la Bosnia şi Herţegovina pentru perioada mai-noiembrie 2015, menţionează MAE al FR.

„Scopul principal al participării sale în această sesiune, partea rusă îl vede în confirmarea rolului important al Consiliului Europei ca şi una dintre cele mai cu autoritate şi reprezentative organizaţii internaţionale  de pe continentul european, care are menirea de a contribui la construcţia Marii Europe unite, fără linii de demarcaţie, fortificarea valorilor democraţiei, mecanismelor de apărare a drepturilor omului, supremaţia legii şi dezvoltarea dialogului intercultural”,  se spune în comunicat.

„Astfel, trebuie menţionat rolul deosebit al Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei în susţinerea stabilităţii democratice în ţările-membre al CE, în special, pe fundalul crizei artificiale din interiorul organului consultativ al acestei organizaţii – Adunarea Parlamentară, în care delegaţia rusă, sub un pretext inventat, a fost lipsită de anumite atribuţii ale sale până la 31 decembrie 2015”, se menţionează în comunicatul MAE al FR.

 

 

Fluxul de știri
0