Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Omul de afaceri Ilan Shor rămâne în arest la domiciliu

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediajustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Chişinău a menţinut luni în vigoare decizia Judecătoriei Buiucani din 6 mai prin care omul de afaceri Ilan Şor a fost plasat în arest la domiciliu.

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik Moldova. Curtea de Apel Chişinău a menţinut luni în vigoare decizia Judecătoriei Buiucani din 6 mai prin care omul de afaceri Ilan Şor a fost plasat în arest la domiciliu. 

Magistraţii au respins ca nefondat recursul înaintat de procurori prin care au cerut schimbarea măsurii de reprimare din arest la domiciliu în arest. Curtea a respins şi recursul avocaţilor lui Ilan Şor prin care au cerut instanţei cercetarea omului de afaceri în stare de libertate. 

Молдавский бизнесмен Илан Шор - Sputnik Moldova
Politică
Ilan Şor: nu părăsesc ţara, ci voi construi un oraş în Moldova

Decizia Curţii de Apel este irevocabilă. 

În timpul examinării recursului, în faţa Curţii de Apel au venit mai mulţi cetăţeni care scandau mesaje în susţinerea omului de afaceri Ilan Şor.  

La 6 mai,  Ilan Şor a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Şeful Direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a dcelarat că „lui Ilan Şor i-a fost înaintată oficial învinuirea în legătură cu dosarul „Banca de Economii”. 

Omul de afaceri moldovean, Ilan Şor, se declară deschis să sprijine organele de anchetă în stabilirea adevărului despre cauzele ce au condus Banca de Economii la situaţia dificila în care a preluat-o.

„Consider măsura arestului, solicitată de anchetatori, ca fiind una abuzivă, având în vedere faptul că am colaborat deschis cu organele de anchetă, m-am prezentat la solicitarea anchetatorilor ori de câte ori am fost citat şi am dat toate declaraţiile necesare. Mai mult, din momentul deschiderii anchetei respective, am fost de mai multe ori plecat din ţară, dar am revenit de fiecare dată şi nu am îngreunat prin nicio acţiune activitatea procurorilor.

Privind învinuirile care mi se aduc: sunt gata să probez cu declaraţii şi documente că acestea nu sunt fondate. Totodată, voi sprijini organele de anchetă în stabilirea adevărului despre cauzele ce au condus Banca de Economii la situaţia dificilă în care am preluat-o.

Fac apel la opinia publică să nu opereze cu supoziţii şi informaţii false în acest caz. Voi încerca, prin intermediul avocaţilor şi al purtătorului de cuvânt, să menţin o comunicare transparentă cu societatea pe aceasta temă, respectând toate prevederile legale ce decurg din încadrarea juridică pe care o am la moment”‎, afirma omul de afaceri Ilan Şor. 


Fluxul de știri
0