Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elevii din Moldova cu 2 premii la competiţia mondială de ştiinţă

© Sputnik / Alexandr Graschenkov / Accesați arhiva multimediaSchool students beside the model of Aurora cruiser
School students beside the model of Aurora cruiser - Sputnik Moldova
Abonare
Echipa Republicii Moldova a obţinut două premii în cadrul Intel ISEF (International Science and Engineering Fair), cea mai mare competiție de știință și inginerie din lume dedicată liceenilor.

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik Moldova. Echipa Republicii Moldova a obţinut două premii în cadrul Intel ISEF (International Science and Engineering Fair), cea mai mare competiție de știință și inginerie din lume dedicată liceenilor.

школа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Elevi din Moldova participă la o competiţie de proiecte ştiinţifice

Evenimentul a avut loc la Pittsburgh, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. 

Locul III, la categoria Energy: Physical, a fost obținut de echipa formată din elevii Laurențiu Calancea și Gleb Vizitiv, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești. Tinerii au prezentat proiectul „Regulation of radiation transmittance through electro-optic technologies” – o tehnologie pentru geamuri, menită să contribuie la reducerea semnificativă a consumului de energie. Echipa a fost ghidată de conducătorul științific Igor Evtodiev,  dr. habilitat, lector universitar, cercetător, Universitatea de Stat din Moldova.

Pe locul IV, la categoria Robotics and Intelligent Machines, s-a clasat echipa formată din elevii Diana Marusic, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, și Dumitru Savva, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, cu proiectul „Gesture Recognition System (GRS)” – un sistem eficient de recunoaștere a gesturilor. Potrivit autorilor proiectului, sistemul poate fi utilizat în mai multe domenii, cum ar fi medicina, educația, modelarea în 3D și poate ajuta persoanele cu nevoi speciale. Conducătorul științific al acestei echipe este Andrei Bragarenco, lector superior, Universitatea Tehnică din Moldova.

Republica Moldova a participat a treia oară la concursul Intel ISEF.

La ediția din acest an a Concursului au participat peste 1.700 de elevi de liceu din 78 de țări și regiuni din întreaga lume.

 

Fluxul de știri
0