Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elevi din Moldova participă la o competiţie de proiecte ştiinţifice

© Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titovшкола
школа - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Patru elevi din țara noastră participă la Intel ISEF (International Science and Engineering Fair), cea mai mare competiție de știință și inginerie din lume dedicată liceenilor.

CHIŞINĂU, 11 mai – Sputnik-Moldova. Patru elevi din țara noastră participă la Intel ISEF (International Science and Engineering Fair), cea mai mare competiție de știință și inginerie din lume dedicată liceenilor. 

Concursul se desfășoară în Pittsburgh, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. Țara noastră va prezenta două proiecte realizate de liceeni. 

Republica Moldova
Aur şi bronz pentru moldoveni la Olimpiada Internaţională de Chimie

Echipa formată din elevii Laurențiu Calancea și Gleb Vizitiv, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, va prezenta proiectul „ferestrele viitorului” – o tehnologie menită să contribuie la reducerea semnificativă a consumului de energie.

Din a doua echipă fac parte Diana Marusic, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, și Dumitru Savva, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești — cu un sistem eficient de recunoaștere a gesturilor. Potrivit autorilor proiectului, sistemul poate fi utilizat în mai multe domenii, cum ar fi medicina, educația, modelarea în 3D și poate ajuta persoanele cu nevoi speciale.

Republica Moldova va participa pentru a treia oară la cea mai mare competiție școlară de proiecte științifice din lume.

La ediția din acest an participă peste 1.700 de elevi din 70 de țări, regiuni și teritorii.  


Fluxul de știri
0