Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Volumul producţiei industriale, în creştere cu 8%

© Sputnik / Sergey Berezin / Accesați arhiva multimediaKhrunichev State Research and Production Space Center
Khrunichev State Research and Production Space Center - Sputnik Moldova
Abonare
Volumul producţiei industriale a crescut în primele trei luni ale acestui an cu 7,7%. În luna martie acest an faţă de martie anul trecut acest indice a marcat o creştere de 10,2%.

CHIŞINĂU, 13 mai – Sputnik Moldova. Volumul producţiei industriale a crescut în primele trei luni ale acestui an cu 7,7%. În luna martie acest an faţă de martie anul trecut acest indice a marcat  o creştere de 10,2%.

портмоне, кошелек, preţ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preţurile de consum, în creştere

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, industria extractivă a înregistrat o creştere a volumului producţiei cu 10,2%, iar cea  prelucrătoare —  cu 8,6%.

Industria alimentară în ansamblu a înregistrat o creştere a volumului de producţie cu 11%. Volumul producţiei a crescut în special la prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor – cu 52,2%, fabricarea produselor din cacao – cu 19,0%, producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice – cu 12,9%,  fabricarea pâinii– cu 8,4%.

În acelaşi timp s-au înregistrat reduceri ale volumului de producţie la distilarea băuturilor alcoolice – cu 51,9% şi prelucrarea şi conservarea peştelui – cu 32,2%, fabricarea produselor de tutun – cu 81,9%.

În ianuarie-martie, sectorul energetic a înregistrat creşterea volumului producţiei cu 7,1%. 

 

Fluxul de știri
0