Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elevii clasei a IV-a, supuşi evaluărilor

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaШкольный учитель
Школьный учитель - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de Asigurare a Calității va organiza, în perioada 12-21 mai, evaluarea națională pentru elevii din clasele a IV-a.

CHIŞINĂU, 12 mai – Sputnik Moldova. Agenția de Asigurare a Calității va organiza, în perioada 12-21 mai, evaluarea națională pentru elevii din clasele a IV-a. 

школа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Elevi din Moldova participă la o competiţie de proiecte ştiinţifice

Marţi, peste 2100 de elevi ai claselor a IV-a din 12 raioane vor susține proba de evaluare la limba maternă. Cea de-a doua probă va avea loc pe data de 14 mai la limba de instruire – română sau rusă. Următoarea probă se va desfășura pe 19 mai, când toți elevii din clasele a IV-a vor susține testarea la matematică. Pe 21 mai va fi organizată o probă orală de cunoaștere a limbii române pentru elevii alolingvi.

Potrivit lui Anatol Topală, directorul Agenției de Asigurare a Calității, evaluarea finală a rezultatelor școlare are drept obiectiv determinarea performanțelor înregistrate de elevi la finele primei trepte de școlarizare. 

Durata alocată rezolvării testelor de evaluare în scris este de o oră astronomică. 

Evaluarea finală în învăţămîntul primar se organizează în fiecare instituţie de învăţământ şi este obligatorie pentru fiecare elev. La evaluarea finală sunt admişi toţi elevii clasei a IV-a, indiferent de situaţia lor şcolară.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, în clasa a IV-a studiază un număr total de 32 953 de elevi.  


Fluxul de știri
0