Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministru: două companii moldoveneşti exportă carne în Rusia

© Sputnik / Boris Kavashkin / Accesați arhiva multimediaТеленок
Теленок - Sputnik Moldova
Abonare
Două întreprinderi din Republica Moldova au reluat exportul de carne pe piaţa rusă

CHIŞINĂU, 11 mai – Sputnik Moldova. Două întreprinderi din Republica Moldova au reluat exportul de carne pe piaţa rusă. Ministrul Agriculturii, Ion Sula, a declarat pentru Sputnik Moldova că este vorba despre doi producători din Călăraşi şi Hânceşti, care au obţinut dreptul de a exporta în Federaţia Rusă carne de vită, porc, oaie și cal, precum şi produse din carne.

IMF Cuts Forecast for US Economy - Sputnik Moldova
Exporturile şi importurile au scăzut anul trecut cu peste 3%

„În Republica Moldova au venit inspectorii veterinari din Federaţia Rusă şi din Belarus. Împreună cu colegii noştri de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor au mers la toate companiile exportatoare. Ei au pregătit o informaţie cu anumite neajunsuri, pe care urma să le înlăturăm. Agenţii economici le-au înlăturat. La 8 mai pe site-ul Serviciului federal „Rosselhoznadzor” au apărut informaţii referitoare la două companii ce pot să exporte pe piața Federației Ruse carne și produse din carne”, a declarat ministrul. Ion Sula a mai menţionat că în prezent alte cinci întreprinderi ce au interdicţie la exportul cărnii pe piaţa Federaţiei Ruse ar putea să obţină permisiune de la Serviciul fitosanitar rus.

Fluxul de știri
0