Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se extinde lista medicamentelor cu preţ redus

© SputnikЛекарства Medicamente
Лекарства Medicamente - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătăţii a revizuit din oficiu preţurile a alte 219 denumiri de medicamente. Decizia de a ieftini preţul la preparate a fost luată în urma aprecierii monedei naţionale în raport cu dolarul american.

CHIŞINĂU, 8 mai — Sputnik Moldova. Ministerul Sănătăţii  a revizuit din oficiu preţurile a alte 219 denumiri de medicamente. Decizia de a ieftini preţul la preparate a fost luată în urma aprecierii monedei naţionale în raport cu dolarul american. 

деньги - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preţul poliţiei medicale va fi redus până la 28 iulie

Astfel, preţurile în lei moldoveneşti au fost diminuate cu 4, 36%, deoarece cursul  mediu valutar în luna februarie  pentru un dolar american a constituit 18, 83 lei, iar în luna aprilie – 18,01 lei.

Potrivit unor modificări legislative, în cazul în care se constată aprecierea cu 3 % şi mai mult a monedei naţionale în raport cu valuta preţului inclus în Catalogul naţional de preţuri – dolar sau euro – de la data emiterii ordinului Ministrului Sănătăţii de aprobare a preţului de producător şi menţinerea acestui curs oficial mediu de schimb valutar pe durata a cel puţin o lună, Ministerul Sănătăţii poate revizui preţul de producător la medicamente aprobat în lei.

Ordinul respectiv va intra în vigoare odată cu publicarea acestuia în Monitorul Oficial.

Fluxul de știri
0