Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

A fost stabilită data turului doi al prezidențialelor

Abonare
În Moldova a fost stabilită data celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial. Pentru victorie luptă candidații care au obținut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale.

CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. CEC a stabilit data turului doi al alegerilor prezidențiale – 15 noiembrie.

Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Societate
Alegeri 2020: Buletinul de vot pentru turul doi – aprobat
„Pe 1 noiembrie 2020 niciunul dintre candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor. Se aprobă procesul verbal privind totalizarea rezultatelor alegerilor președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020. Se stabilește pentru data de 15 noiembrie 2020 desfășurarea turului al doilea de scrutin pentru alegerea președintelui Republicii Moldova. Se organizează al doilea tur de scrutin pentru primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi”, a declarat președintele CEC Dorin Cimil. 

În turul doi se vor confrunta candidatul PAS Maia Sandu și președintele în exercițiu Igor Dodon. Primul tur s-a desfășurat pe 1 noiembrie, pe primul loc s-a clasat Maia Sandu cu 36,16% din voturi. Igor Dodon a acumulat 32,61% din voturi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0