Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cunoscuți interpreți au votat peste hotarele țării: Iată motivul

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Ницца
Города мира. Ницца - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Ziua scrutinului electoral pentru alegerea viitorului Parlament i-a găsit pe doi cunoscuți interpreți autohtoni în Franța. Iată unde au votat.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Îndrăgiții interpreți de muzică ușoară Costy Burlacu și Corina Țepeș nu se află în Republica Moldova în ziua alegerilor. Cei doi au ajuns ieri în Franța după ce au petrecut câteva zile în Italia. Cuplul de scenă, dar și de viață, au decis să voteze astăzi, 11 iulie, alături de conaționalii noștri de la Nisa.
Într-un video postat pe pagina de Facebook, filmat la hotarul dintre Italia și Franța, artiștii au menționat că își doresc ca Republica Moldova să atingă nivelul de dezvoltare al celor două state. 
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Ultima oră: Două secții de votare au fost închise
„Nivelul economic de dezvoltare, libertățile. Ne dorim ca hotarele Republicii Moldova să devină la fel ca acest hotare dintre Italia și Franța”, a menționat Costy Burlacu. 
După ce au ajuns în Franța, interpreții au făcut cunoștință cu președintele Asociației Moldovenilor din Sudul Franței, Tatiana Zemba. Tatiana este cea la care se adresează moldovenii de acolo de fiecare dată când întâmpină probleme.
Astăzi a avut și rolul de secretar al secției de votare deschisă la Nisa, acolo unde și-au exercitat dreptul la vot și Costy Burlacu și Corina Țepeș. Din înregistrarea video postat de cei doi pe Facebook se vede că și la această secție de votare din străinătate s-a format coadă.
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că până la ora 16:00 la Nisa au votat 1 877 de cetățeni moldoveni. Cei mai mulți conaționali de ai noștri din Franța au votat în una din secțiile de votare din Paris - 2 850 de persoane. Potrivit datelor oferite de Comisia Electorală Centrală, la ora 16:00, ora Republicii Moldova, în peste 15 secții de votare din străinătate au fost epuizate peste două mii de buletine de vot. De precizat, în toate aceste secții au fost transmise câte cinci mii de buletine. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0