Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Două secții de votare au fost închise

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Primele două secții de votare au fost închise la ora 15:00, ora Moldove. Totodată, altele două au fost deschise.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Primele două secții de votare din afara țării au fost închise, iar altele două au fost deschise. Astfel, la ora 15:00, ora Republicii Moldova, a fost închisă secția de votare în Japonia, Tokio. La această secție de votare s-au prezentat 31 de alegători.
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Oficial: Scrutinul de astăzi poate fi considerat valabil
Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a informat în cadrul briefing-ului de la ora 16:00 că la începutul difuzării briefing-ului și-a încheiat activitatea și secția de votare din Beijing, China.
„Anunțăm de asemenea despre deschiderea fără impedimente a secțiilor de votare pe coasta estică a Statelor Unite ale Americii. Invităm diaspora să voteze în orașele New York, Boston, Washington DC, Asheville, Orlando, Atlanta, Minneapolis, Chicago, Dallas și Denver”, a precizat președintele CEC. 
El a mai spus că, la ora 16:00, în peste 15 secții de votare au fost utilizate peste 2000 de buletine. Majoritatea sunt în Franța, Italia, Germania și Marea Britanie.
De cealaltă parte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că și de această dată moldovenii din străinătate s-au mobilizat fără precedent. Totodată, reprezentanții instituției îndeamnă cetățenii din diaspora să respecte regulile de ordine publică și sanitare din țările în care se află, să coopereze cu funcționarii electorali și voluntarii care sunt prezenți la secțiile de vot unde este anticipată o participare mai mare de alegători.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0