Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care e prezența la urne în țară: Cele mai active raioane

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Peste 800 de mii de oameni au votat deja. Potrivit CEC, cei mai activi alegători sunt în Ocnița, Dondușeni, Râșcani, Glodeni, Șoldănești, Orhei, Rezina și Criuleni. 
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Datele prezentate de Comisia Electorală Centrală arată că în Chișinău au votat deja în jur de 170 de mii de alegători, iar în cele 41 secții de votare constituite pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului au votat peste 19 mii de persoane.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
LIVE TEXT: Alegeri parlamentare anticipate în Moldova - votarea, rezultate
Din totalul de peste 800 de mii de alegători, femeile constituie peste 53%. Datele CEC mai arată că cei mai mulți alegători care au votat deja au vârsta între 56 și 70 de ani, iar cei mai puțini sunt cei de 18 și 25 de ani.
Reprezentanții CEC îndeamnă oamenii să respecte normele sanitare atunci când merg să-și exercite dreptul la vot pentru a evita infectarea cu noului coronavirus. 
Într-un comunicat de presă al CEC este menționat că instituția a recepționat două sesizări. 
„Prima vizează deschiderea cu întârziere a secției de votare  nr.18/2 Florești. A doua se referă la un material video în care apar secvențe de la o secție de votare din Haga, Regatul Țărilor de Jos și invocă deficiențe în asigurarea infrastructurii secției de votare. Sesizarea va fi examinată și ulterior vom informa despre rezultatele examinării”, a precizat CEC. 
Amintim că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0