Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertisment SIS: Există riscul de corupere a alegătorilor

© Sputnik / Miroslav RotariSIS
SIS - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
Serviciul de Informații și Securitate susține că există probabilitatea ca mâine, 11 iulie, să se încerce coruperea alegătorilor și transportarea organizată a acestora către secțiile de votare.
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. SIS a venit astăzi cu o declarație privind riscul de corupere a alegătorilor și transportarea lor organizată către secțiile de votare. Astfel, instituția a precizat că la acest scrutin nu există un plan de acțiuni comun între ANTA și INSP, similar celui de la scrutinul precedent, iar acest lucru duce la o situație de incertitudine cât privește modalitatea de asigurare a traficului de pasageri în ziua alegerilor și acțiunile în ziua de 11 iulie.
Миротворческий пост города Бендеры на мосту через Днестр. - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Societate
Poliția a anunțat despre provocările care se pregătesc în ziua alegerilor
„SIS a informat CEC, MAI, MEI și ANTA despre necesitatea unor asemenea reglementări reieșind din precedentele existente la scrutinele anterioare susținute de indicatorii actuali privind posibila corupere a alegătorilor și pregătirea transportării organizate a acestora către secțiile de votare”, este menționat în comunicatul SIS. 
Reprezentanții SIS susțin că transportarea organizată a alegătorilor ar putea crea premise pentru alte activități ilicite, precum încălcarea regulilor de transportare a pasagerilor, siguranța în trafic, activitate economică ilicită.
Totodată, SIS a anunță că în ziua alegerilor va întreprinde mai multe măsuri pentru a asigura dreptul fiecărui cetățean la vot. La fel, angajații SIS se vor implica pentru prevenirea și documentarea tentativelor de corupere directă și indirectă a electoratului.
„Cu regret, sesizăm în acest sens intențiile unor grupuri de persoane atât din dreapta și cât și din stânga Nistrului de a pregăti și aplica activități care depăși cadrul legal, cum ar fi transportarea și determinarea anumitor alegători de a vota un anumit concurent electoral în schimbul anumitor beneficii”, se mai menționează în declarație. 
Serviciul de Informații și Securitate a mai declarat că va acumula probele necesare și le va emite Procuraturii pentru a cerceta toate încălcările comise în ziua scrutinului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0