Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atac cibernetic la Ministerul Afacerilor Interne

© Sputnik / Mihai CarausПолиция получила 52 машины
Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne informează despre un atac cibernetic asupra numerelor de telefon ale mai multor funcționari, inclusiv al șefului instituției, Pavel Voicu.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu susține că numărul său de telefon a fost ținta unui atac cibernetic. De asemenea, mai mulți funcționari ai ministerului au primit apeluri abuzive de la mai mulți abonați. În urma măsurilor întreprinse, s-a stabilit că scopul atacului cibernetic este de a bloca rețeaua abonaților.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Societate
Voicu s-a tratat de COVID-19 și a mers la muncă: Iată ce a făcut în prima zi - Video

S-a stabilit că atacul a fost cimis peste hotarele Republicii Moldova.

„Pe parcursul zilei de astăzi, ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI desfășoară măsuri specifice pentru identificarea, prevenirea şi contracararea amenințărilor, vulnerabilităților și riscurilor susceptibile să compromită securitatea, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional și capacitatea operațională a sistemului administrativ al MAI”, este precizat în informarea de presă a MAI.

În acest caz va fi inițiată o cauză penală. Persoanele implicate riscă amenzi între 1350 și 3350 unități convenționale sau până la 5 ani de închisoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0