Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opoziția moldovenească nu va avea un candidat comun la alegerile prezidențiale din 2024

Opoziția moldovenească n-a reușit să susțină un singur candidat la alegerile prezidențiale din acest an
Sputnik
CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Partidele de opoziție vor avea candidați proprii în primul tur de scrutin. Abia în turul doi există o posibilitate teoretică de unire a opoziției în jurul unui singur candidat ca alternativă actualului șef al statului Maia Sandu.
Cel mai devotat luptător pentru aglutinarea opoziției în jurul unui singur candidat a fost Ion Chicu. El n-a insistat deloc asupra propriei candidaturi ca figură promovată de opoziția unită. Însă după ce negocierile au eșuat, Chicu a anunțat că va fi nevoit să candideze din partea formațiunii pe care o conduce – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei – la funcția de președinte al Moldovei.
După anunțul că unul dintre posibilii pretendenți la șefia statului va fi Ion Chicu urmează să își anunțe candidații și PSRM, PCRM, blocul CUB-PPDA, Partidul „Renaștere”, MAN-ul condus de primarul Chișinăului Ion Ceban, „Partidul Nostru, ”de asemenea Irina Vlah ar putea fi încă un candidat și alții.
Politică
PDCM va participa la următoarele alegeri prezidențiale având propriul candidat