Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a convocat ședința Consiliului Național de Securitate

Președintele SUA Biden a convocat ședințaa Consiliului Național de Securitate din cauza situației din Ucraina.
Sputnik
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Președintele SUA Joe Biden a convocat ședința Consiliului Național de Securitate pentru a discuta situația din Ucraina, unde Rusia desfășoară o operațiune militară specială, au relatat jurnaliștii de la Casa Albă, citând un funcționar din cadrul administrației americane.
„Președintele Biden a convocat ședința Consiliului Național de Securitate în această dimineață în camera situativă pentru a discuta ultimele evenimente din Ucraina”, a declarat funcționarul citat de reporterul CNN Kevin Liptak, citat de oficial.
Programul lui Biden include, de asemenea, participarea la o întâlnire virtuală a „G7” și un discurs public în care intenționează să anunțe noi sancțiuni împotriva Rusiei.
Politică
SUA nu vor trimite trupe împotriva Rusiei
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Rusia
MAE rus: Nu este începutul războiului, este o încercare de a preveni un război global