Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Succesorul lui Vladimir Voronin la șefia PCRM: Cine va fi

Liderul comuniștilor din Republica Moldova a vorbit despre un eventual succesor al său, la funcția de președinte al PCRM.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Lider al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova rămâne deocamdată Vladimir Voronin, iar o eventuală candidatură care să-l succeadă încă nu a fost propusă. Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a precizat în studioul Sputnik Moldova că el personal nu va propune pe nimeni.
„Eu nu o să propun pe nimeni. Poate o să facem un sondaj. Mi-aș dori ca cetățenii și cei care ne ascultă să vină cu propuneri, cine ar putea fi în această funcție”, a menționat Voronin.
Întrebat dacă ar accepta să conducă în continuare partidul, în cazul în care i se va propune, Vladimir Voronin a declarat că el nu va pleca din partid și că va activa în continuare pentru bunăstarea acestuia.
Editoriale
De ce Sandu e mai bolșevică decât Dodon și Voronin
„Eu nu plec din partid. Mie până la sfârșitul vieții nu-mi va fi indiferent ce face Partidul Comuniștilor. Eu voi fi în partid și voi activa în structurile de partid”, a mai spus liderul comuniștilor.
Voronin a mai menționat că pentru el este o bucurie că în momentul când renunță la șefia PCRM, partidul se regăsește în Parlament.
Politică
Cum au comentat PCRM și PSRM înaintarea Nataliei Gavrilița la funcția de premier
După alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Partidul Comuniștilor a intrat în Parlament cu zece mandate de deputat. De menționat, comuniștii au format cu socialiștii un Bloc Electoral.