Coronavirus

Măsuri mai aspre în Armata Națională: Ce nu au voie să facă militarii

Ministrul Apărării a dispus astăzi sporirea măsurilor de reducere a răspândirii coronavirusului în rândul angajaților Armatei Naționale.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Accesul persoanelor străine în unitățile Armatei Naționale este restricționat. La fel, sunt interzise desfășurarea activităţilor în masă, a evenimentelor festive, precum și a altor activități cu prezența fizică a persoanelor. O decizie în acest sens a fost luată în baza hotărârii Comisiei Naționale Extraordinară pentru Sănătate Publică, aprobată la ședința din 9 septembrie.
Coronavirus
Expert în sănătate: Nu exclud închiderea frontierelor de stat
În context, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a dispus sporirea măsurilor de reducere a riscurilor de răspândire a virusului SARS-CoV-2. La fel s-a dispus restricționarea concediilor pentru militarii în termen. De asemenea, o măsură obligatorie pentru militarii prin contract preconizați pentru studii peste hotare, deplasări de serviciu și misiuni internaționale va fi prezentarea certificatului de vaccinare anti-COVID-19 la plecare și efectuarea controlului medical la reîntoarcere.
Coronavirus
Ultima oră: Stare de urgență în sănătate publică în toată țara
Anatolie Nosatîi a cerut respectarea strictă a măsurilor de siguranță, iar șefii subdiviziunilor și de instituții, dar și comandanților de unități, să desfășoare ședințe de informare repetată a efectivului în termen și prin contract cu privire la situația epidemiologică.
Coronavirus
Liber în cluburile de noapte, dar cu anumite condiții: Anunțul Alei Nemerenco
Până în prezent 72% de militari în termen și prin contract din Armata Națională au fost imunizați cu doza I, iar 67 % din numărul total de efectiv au fost imunizați complet cu toate tipurile de vaccin prezente și aprobate.
Amintim că pe teritoriul Republicii Moldova a fost instituită stare de urgență în sănătate până pe 31 octombrie.