Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Focuri trase într-un sat găgăuz: Sunt victime

Într-un sat din autonomia găgăuză a avut loc un conflict în urma consumului de alcool: bătaie și focuri de armă.
Sputnik
Societate
Sandu a discutat cu comisarul OSCE despre dezvoltarea învățământului bilingv în regiuni
În urma unui conflict la beție, un bărbat în vârstă de 47 de ani, cu antecedente penale, a atacat un pădurar, care, în scop de autoapărare, a tras cu arma de vânătoare în agresor.
Acesta a fost rănit la picior și a fost transportat de urgență în spitalul raional Komrat. Având în vedere gravitatea rănii, victima a fost transferată la Spitalul de Urgență Chișinău pentru tratament.
Primarul satului Cotovscoe, Gheorghi Palik, a refuzat să dea detalii cu privire la acest caz. În schimb, Nikolai Ormanji, care este deputat al Adunării Populare, a dar jurnaliștilor mai multe detalii despre cele întâmplate în sat. El îi cunoaște bine pe ambii bărbați implicați în conflict.
Politică
Irina Vlah participă la Forum Economic Internațional din Sankt Petersburg
"Consumul de alcool cauza conflictului. Anterior, cei doi s-au îmbrâncit, ceea ce a și condus la evoluția ulterioară. Am fost la spital cu un singur scop: ca să nu se producă escaladarea conflictului, răzbunare și așa mai departe. Am vorbit cu victima, el a spus că această istorie nu va avea continuare. Nu vrem să se știe în toată țara”, a spus Nikolai Ormanji pentru Sputnik.
Bărbatul rănit a fost operat de urgență.
"Plumbii trași din arma de vânătoare au lovit laba piciorului. Împușcătura i-a zdrobit osul, medicii l-au restabilit, eu eliminat așchii", a declarat Nikolai Ormanji.
Potrivit Direcției de Poliție din autonomia găgăuză, a fost inițiată urmărirea penală pentru acest fapt în temeiul articolului 287, aliniatul 3 al Codului Penal al Republicii Moldova „Huliganism grav” cu utilizarea armelor.
Făptașul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani. Pădurarul ce a tras a fost reținut pentru 72 de ore. Circumstanțele în care a avut loc cazul este cercetat de oamenii legii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova