Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rolul profesorului în combarea violenței în rândul tinerilor

Una dintre problemele acute ale zilelor noastre este violenţa în rândul tinerilor. Ce măsuri sunt întreprinse în școli pentru a preveni actele de violență acolo unde copilul își petrece o mare parte a timpului?
Sputnik
Rolul profesorului în combarea violenței în rândul tinerilor

Rata cazurilor de violență în școli rămâne destul de ridicată, chiar dacă pare că fenomenul a încetat să ia amploare. Acest lucru îl observă îndeosebi profesorii la școală – acolo unde copilul este practic în fiecare zi.

Poliția: Sunt oameni care au văzut mama bebelușului abandonat

Potrivit directoarei Liceului Teoretic "Alexandru Ioan Cuza", Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, violența fizică și cea emoțională sunt frecvent întâlnite în instituțiile de învățământ din țară, deși atât autoritățile, cât și profesorii întreprind diverse măsuri pentru a combate acest fenomen rușinos.

"Acțiunile persoanelor responsabile în combaterea acestui fenomen sunt practic egale cu zero, în condițiile în care copilul provine dintr-o familie în care acțiunile și comportamentul violent sunt la ordinea zilei", a menționat directoarea instituției.

O mașină de lux dată în căutare de INTERPOL a fost găsită la frontiera de stat
De multe ori părinții nu observă comportamentamentul violent și atunci rolul le revine pedagogilor. Violența este generată de un șir de factori,  dar cel mai frecvent copiii sunt afectați de lipsa atenției din partea părinților și cumva încearcă să-și reverse nemulțumirea și agresivitatea. Un alt factor este influența mediului social sau instinctul de a se autoevidenția prin orice metodă.

În acest sens, profesorii au o misiune foarte importantă și anume cea de a educa în copii toleranța, înțelegerea, respectul și bunăvoința. Cu toate acestea, atâta timp cât părinții nu sunt implicați în rezolvarea acestei probleme și cât nu există niște strategii de rezolvare corectă a violenței în școală, acest fenomen social poate să predomine mult timp, a punctat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova