Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va susține PDM candidatura la funcția de premier? Ce spune Nicolae Ciubuc

Va susține Partidul Democrat candidatura la funcția de premier propusă de președintele Maia Sandu? Iată ce a declarat deputatul Nicolae Ciubuc în cadrul emisiunii "Logica Puterii".
Sputnik
Va susține PDM candidatura la funcția de premier? Ce spune Nicolae Ciubuc

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, deputatul PDM Nicolae Ciubuc a declarat că decizia oficială în privința susținerii candidatului la funcția de premier propus de Maia Sandu urmează să fie luată în cadrul partidului.

Maia Sandu a spus deschis de ce a propus-o pe Gavrilița la funcția de premier

"Apreciem faptul că Maia Sandu a respectat Constituția și a propus un candidat pentru șefia unui nou guvern. Urmează să evaluăm împreună în cadrul partidului în ce măsură va fi susținută această candidatură (…). Trebuie să avem o abordare pragmatică și să vedem momentele reale pe care și le stabilește președintele și candidatul propus", a spus Nicolae Ciubuc.

Mai mult, deputatul a remarcat faptul că Partidul Democrat va solicita o întrevedere cu președintele Maia Sandu și candidatul propus la funcția de premier Natalia Gavrilița pentru a afla intențiile reale ale noului Guvern.

"Aș vedea șansele creării unui nou Guvern, chiar pe o perioadă scurtă. Urmează să discutăm intențiile, echipa guvernamentală, să evoluăm capacitățile și în ce măsură vom contribui la depășirea crizei. Ulterior, vom lua o decizie în acest sens", a subliniat Ciubuc.

Amintim că în data de 27 ianuarie președintele țării, Maia Sandu, a propus-o pe Natalia Gavrilița pentru funcția de prim-ministru. Anterior, aceasta a ocupat funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul pe care l-a condus actualul șef al statului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova