Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 2021, mămicile ar putea beneficia de indemnizații mai mari

Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021 vine să susțină mămicile care se află în concediu de îngrijire a copilului. Iată ce prevede aceasta.
Sputnik
Din 2021, mămicile ar putea beneficia de indemnizații mai mari

În cadrul emisiunii "Contrapunct" deputatul Ala Darovannaia a menționat că proiectul își propune să îmbunătățească situația financiară a mămicilor, încurajând astfel natalitatea.

Femeile care nasc ar putea benefecia de o indemnizație unică în valoare de 9479 de lei. În prezent aceasta constituie 8299 lei, a precizat Ala Darovannaia.

Proiectele privind statutul limbii ruse și emisiunile televizate rusești, adoptate

"Totodată, începând cu 1 ianuarie se va majora cu 100 lei cuantumul indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului până la 2 ani pentru persoanele care nu sunt asigurate și pentru creșterea copilului până la vârsta 3 ani pentru persoanele asigurate. Se prevede majorarea cu 50 de lei a cuantumului indemnizației lunare până la 3 ani pentru creșterea a copiilor gemeni sau mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină", a subliniat deputatul.

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat a fost adoptat în prima lectură de Parlament.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova