Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Motivul acuzațiilor opoziției privind fraudarea alegerilor

Politologul Corneliu Ciurea a comentat scrisoarea adresată comunității internaționale, semnată de unii candidați la alegerile prezidențiale, în care sezisează presupusele tentative de fraudare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.
Sputnik
Motivul acuzațiilor opoziției privind fraudarea alegerilor

În cadrul emisiunii "Logica Puterii" politologul Corneliu Ciurea a remarcat faptul că partidele de opoziție încearcă să intensifice presiunea din partea factorului extern asupra actualei guvernări, prin semnalarea unei eventuale fraudări a alegerilor prezidențiale către comunitatea externă.

Igor Dodon, despre fraudarea alegerilor: Cei care strigă înțeleg că vor pierde
"Această declarație este adresată în primul rând puterii. Opoziția încearcă să mărească presiunea din partea factorului extern asupra guvernării și, ținând cont că Occidentalii o susțin pe Maia Sandu la aceste alegeri, cu siguranță că guvernarea va primi unele mesaje din partea ambasadorilor, a unor cancelarii occidentale, dar deocamdată nu știm dacă vor merge mai departe", a declarat pentru Sputnik Corneliu Ciurea.

Mai mult, politologul a remarcat că opoziția nu prezintă probe în acest sens, ci doar  vine cu unele presupuneri și acuzații nefondate, toate acestea având la bază un singur motiv.

"Există șanse mari ca opoziția să piardă aceste alegeri. Din această cauză opoziția anunță cu privire la posibilele pericole de falsificare, pentru a evita critica societății în cazul unor înfrângeri […]. Până la urmă, opoziția este în drept să recurgă la asemenea tactici", a conchis el.

Amintim că, recent, cinci candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova - Maia Sandu, Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă, Tudor Deliu și Octavian Țîcu au semnat o scrisoare adresată comunităţii internaţionale, prin care îşi exprimă îngrijorarea şi sesizează partenerii externi cu privire la așa-zisele tentative de fraudare a alegerilor de către Igor Dodon şi PSRM.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova