Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pași simpli pentru un sistem imunitar mai puternic

Ascultați-vă organismul! Răcelile frecvente, tulburările de somn, sindromul oboselii cronice, durerile de cap frecvente, apariția erupțiilor cutanate, durerile musculare și articulare sunt cele mai frecvente simptome ale imunității scăzute.
Sputnik
Pași simpli pentru un sistem imunitar mai puternic

Sistemul imunitar este mecanismul de apărare al organismului împotriva infecțiilor, a bacteriilor și a altor elemente care vă pot afecta starea de sănătate. Tocmai de aceea, este important să aveți o imunitate bună dacă vă doriți să vă mențineți mereu în formă.

Potrivit nutriționistului Oltea Boldureanu, stresul este unul dintre factorii care influențează negativ starea de sănătate, iar felul în care este recepționat are un impact major asupra sistemului imunitar. O persoană cu imunitate bună nu este predispusă la apariția anumitor boli.

Psiholog: De ce ne supărăm și cum poate fi depășită această stare
"Stresul este un factor puternic de distrugere al organismului. În viața de zi cu zi apar diverse probleme, însă depinde de modul în care percepem stresul. Îl putem primi ca o ocazie de a crește sau o ocazie de a ne închide în sine și a ne îndepărta. Astfel, organismul se epuizează și apar diverse boli foarte complicate, cauzate de stres", a declarat în studioul Sputnik Moldova Oltea Boldureanu.

Totodată, organismul omului are nevoie de cure regulate de detoxifiere pentru un sistem imunitar de fier. Detoxifierea organismului înseamnă trecerea de la stilul alimentar nesănătos, bazat pe alimente procesate și rafinate, la un stil alimentar echilibrat.

Stilul de viață vegan: Cum trebuie să arate meniul unei persoane care nu consumă carne
"Detoxifierea organismului este necesară fiecărui om, întrucât aceasta este, poate, singura soluție prin care putem purifica organismul de toxine într-un mod natural și eficient. Pentru a evita apariția bolilor cauzate de toxine, este indicat să aveți o dietă alimentară sănătoasă din care să nu lipsească în primul rând fructele (mere, grapefruit, lămâia, ș.a.) și legumele (usturoi, ceapă, sfeclă, țelina, varza). Eliminați din meniul zilnic consumul de lactate, gluten, zahăr și sare", a subliniat nutriționista.

De asemenea, Oltea Boldureanu a remarcat importanța consumului de apă fără de care nu putem elimina în mod eficient din organism toxinele ce afectează buna funcționare a sistemului imunitar. În același timp, nutriționista afirmă că orice exercițiu fizic poate ajuta la întărirea imunității astfel încât omul să se simtă plin de energie și vitalitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova