Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi bărbați au încercat să iasă din țară cu acte false

Poliția de Frontieră a înregistrat nereguli în timpul controlului în cazul a doi cetățeni care au vrut să iasă din țară.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Două persoane au încercat să treacă frontiera cu documente false. Ambele ilegalități au fost înregistrate la ieșirea din Republica Moldova.

Primul caz s-a înregistrat la punctul de trecere Briceni. Polițiștii de frontieră susțin că un bărbat în vârstă de 39 de ani, la volanului unui Renault, a încercat să treacă granița cu asigurare Carte Verde falsă. 

Doi moldoveni au fost documentați pentru deținerea actelor false

Cetățeanul a declarat că își perfectase asigurarea auto prin intermediul unui cunoscut din Florești, înainte de a ajunge la punctul de trecere a frontierei și nu a bănuit că nu este autentică. Pentru a-și putea continua călătoria, acesta a procurat o nouă Carte Verde. El a dat asigurări că va reveni în țară pentru a colabora cu oamenii legii, astfel încât să fie elucidate circumstanțele infracțiunii. 

Cel de-al doilea caz s-a produs în această dimineață la punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Polițiștii de frontieră susțin că un cetățean a prezentat o carte de identitate cu semne de falsificare.

Până la doi ani de închisoare pentru două acte false: Cine riscă detenție

Bărbatul de 45 de ani din satul Pelinia, raionul Cahul, s-a identificat inițial cu pașaport biometric. Ulterior, în cadrul unui control adițional, acesta a prezentat și o carte de identitate care ar fi eliberată pe numele său. Angajații Poliției de Frontieră au stabilit că documentul este fals.

La audieri, cetățeanul a relatat că actul a fost obținut la locul de muncă din Germania, cu ajutorul patronului său. Cel din urmă i-ar fi spus că astfel va putea lucra legal o perioadă mai îndelungată în Germania. Contra sumei de 80 euro, el a primit documentul fals.
Actul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei, iar pe numele bărbatului vor fi pornite cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova