După starea de urgență, Republica Moldova se va confrunta cu cea mai gravă criză economică de la Independență încoace.
”Curtea Constituțională trebuie să i-a în calcul doar aspectul pur constituțional. Însă, avem o situație ieșită din comun. Nu vreau să se înțeleagă că luarea mea de atitudine e o încercare de a influența onorata Instanță, dar eu judec și din punctul de vedere și al cetățeanului Republicii Moldova. Țara noastră, în perioada de după starea de urgență, se va confrunta cu o criză economică mult mai mare decât cea din 1998, 2008-2009 sau oricare altă criză prin care am trecut în cele trei decenii de la Independență. Pentru a depăși cu minime pierderi criza respectivă vom avea nevoie de foarte mulți bani”, a declarat, într-un interviu pentru Sputnik Moldova, jurnalistul și comentatorul politic Igor Volnițchi.
”Chiar și marele puteri ale lumii intră într-o perioadă în care vor avea nevoie de foarte mulți bani și caută soluții de pe acum. Republica Moldova nu va putea face față crizei doar cu banii de la FMI, UE, BM sau resursele interne, ci sunt necesare toate sumele ce pot fi accesate. Dacă sunt anumite probleme legate de procedura de negociere a memorandului cu Federația Rusă, trebuie să fie înlăturate, dar acești bani e nevoie să ajungă în Republica Moldova, altfel ne vom împotmoli rău de tot”, susține Igor Volnițchi.
Ședința Curții Constituționale în care va fi examinată constituționalitatea acordului de creditare din partea Federației Ruse va avea loc pe data de 7 mai. Precizarea vine din partea Curții, după ce anterior a suspendat acțiunea, inclusiv procedura de intrare în vigoare, a Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind contractarea împrumutului de 200 de milioane de euro.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova