Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii despre starea femeiei bolnavă de coronavirus oferite de Ministerul Sănătății

În data 7 martie 2020, a fost confirmat primul caz de infecție cu Coronavirus de tip nou (COVID-19) în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie, cu vârsta de 48 de ani, revenită pe 7 martie curent din Italia, cursa Milano-Chișinău.
Sputnik

CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Ministerul Sănătății și Protecției Sociale vine cu noi detalii despre femeia bolnavă de coronavirus și despre situația la acest capitol din țară.

A ieși din carantină fără ca să mai aștepte rezultatelor testelor

Premierul Chicu a oferit primele informații despre bolnava cu coronavirus – Ce șanse are
Conform unui informațiilor prezentate de acesta, pacienta a fost internată în Italia, în data de 4 martie curent, cu diagnoza de bronhopneumonie bilaterală, febră și tuse. I s-a prescris tratament cu antibiotice la domiciliu și a fost plasată în carantină la domiciliu până la confirmarea infecției prin Coronavirus de tip nou. Însă aceasta a decis să revină în Republica Moldova, anunță într-un comunicat Serviciul de Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Sănătății și Protecției Sociale.

Pacienta, în stare gravă: Coronavirus, diabet zaharat, hipertensiune arterială, supraponderabilitate de gradul 2

Ministerul Sănătății: Încă doi suspecți cu simptome de Coronavirus de tip nou
Pacienta a fost preluată de echipa Serviciului 112 din aeronavă și internată în stare gravă în cadrul instituției spitalicești. Testul realizat în cadrul laboratorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a confirmat prezența Coronavirusului de tip nou. Totodată, doamna suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, hipertensiune arterială, supraponderabilitate de gradul 2. La moment, starea pacientei este gravă, dar stabilă.