Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iurie Chirinciuc, anunțat în căutare internațională - detalii

Potrivit deciziei instanței de judecată din mai 2019, Iurie Chirinciuc a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, iar acum acesta a fost anunțat în căutare internațională.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc a fost anunțat în căutare internațională. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliți Nina Mereacre.

"Cetățeanul Iurie Chirinciuc a fost anunțat în căutare internațională ca urmare a demersului Curții de Apel", a declarat Mereacre.

Informații de ultimă oră: A fugit sau nu Iurie Chirinciuc din țară – Detalii

Acum doi ani, Chirinciuc a fost învinuit de de trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Ulterior acesta și-a recunoscut vina. Ulterior, președintele a semnat un decret prin care acesta a fost demis.

În luna mai 2019, fostul ministru liberal a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu.