Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu - mesaj către cetățeni și instituții

© Sputnik / Anatolii KiriakMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PAS Maia Sandu a susținut un briefing imediat după închiderea secțiilor de votare din țară. Iată ce a declarat candidatul la funcția de șef de stat.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Candidatul Maia Sandu le-a mulțumit tuturor cetățenilor care au ieșit astăzi la urne. 

„Am fost martorii unei mobilizări extraordinare în pofida crizei, neîncrederii față de instituții, în pofida unei campanii murdare. Oamenii au ieșit la vot în număr mare. Oamenii au ieșit la vot pentru că le pasă, ei așteaptă să li se ofere soluții la problemele lor. Le mulțumesc din suflet oamenilor care au mers sute de kilometri și au așteptat la cozi uriașe pentru a vota. Diaspora a votat în număr de peste 250 de mii. Este un record istoric. Oamenii au demonstrat că le pasă de casa lor, de țara lor”, a declarat Maia Sandu.  

Liderul PAS li s-a adresat și vorbitorilor de rusă în limba lor. Ea a reclamat și pretinse abuzuri din partea unor instituții. 

Брифинг Игоря Додона - Sputnik Moldova
Igor Dodon, declarații după închiderea secțiilor de votare

„Am luptat împotriva divizării, am luptat împotriva hoției. Prețuim fiecare vot și este foarte important pentru noi ca alegerile să fie libere. Din păcate, instituțiile statului nu s-a ridicat la nivelul provocărilor. CEC închis ochii la mai multe încălcări. În străinătate au fost deschise prea puține secții de votare. Poliția a închis ochii la transportarea organizată a alegătorilor. În pofida acestor miopii, eu cred că astăzi vocea cetățenilor se va face auzită”, a declarat Sandu.

Candidatul la funcția de șef de stat a îndemnat instituțiile statului să nu se supună „presiunilor pentru comiterea fraudelor” și a rugat cetățenii să aștepte calm rezultatele alegerilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0