Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, declarații după închiderea secțiilor de votare

© Sputnik / Mihai CarausБрифинг Игоря Додона
Брифинг Игоря Додона - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul independent la funcția de presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon face primele declarații de presă după închiderea secțiilor de votare.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Igor Dodon a făcut declarații de presă imediat după închiderea secțiilor de votare. Întâi de toate, acesta a mulțumit tuturor moldovenilor pentru prezența mare la vot. 

„Vreau să mulțumesc tuturor compatrioților mei, care au dat dovadă de responsabilitate și mobilizare masivă astăzi. Avem o prezență mai mare decât acum patru ani, când am învins în cel de-a doilea tur. Avem o participare foarte mare în diasporă, și în Est, și în Vest. Avem o participare destul de înaltă și în stânga Nistrului”, a declarat Dodon. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Maia Sandu - mesaj către cetățeni și instituții

Igor Dodon spune că este optimist referitor la rezultatul alegerilor. 

„Calculele noastre arată că conducem la o diferență destul de mare în interiorul țării, fără diaspora și fără regiunea transnistreană. După numărarea voturilor vom veni cu declarații suplimentare”, a mai spus Dodon. 

Acesta mai spune că este pregătit pentru orice scenariu: și pentru victorie, dar și pentru o înfrângere. Dodon a făcut și în îndemn pentru toți cetățenii, dar și clasa politică. 

„Alegerile s-au terminat. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. Eu chem toată lumea la calm, liniște. Noi avem nevoie de pace în Republica Moldova. Noi nu avem nevoie de destabilizare. Indiferent cine va obține cel mai mare număr de voturi, începând cu ziua de mâine contează ce se va întâmpla în Republica Moldova. Ce facem în Parlament, cum aprobăm bugetul pentru anul 2021, cum aprobăm politica fiscală”, a mai spus candidatul la funcția de președinte al țării. 

În calitate de lider al Partidului Socialiștilor, Dodon a îndemnat toată clasa politică să se concentreze asupra așteptărilor cetățenilor. 

„Eu sunt gata să trag linia. Să fiu în dialog cu toate partidele responsabile din Parlament pentru a decide cum ne mișcăm mai departe”, a concluzionat Igor Dodon. 

Conform Constituției, președintele Republicii Moldova este ales pentru un mandat de patru ani și preia funcția în ziua depunerii jurământului. Poate candida la funcția de șef al statului cetățeanul care are drept de vot, care a împlinit vârsta de 40 de ani, locuiește sau a locuit pe teritoriul Republicii Moldova de cel puțin 10 ani și vorbește limba de stat. Ultima dată, șeful statului a fost ales la sfârșitul anului 2016, când candidatul din Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, a câștigat alegerile. Adversarul său a fost liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu. Igor Dodon a depus jurământul pe 23 decembrie 2016.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0