Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vot încheiat! Secțiile de votare din țară s-au închis

© Sputnik / Mihai Caraus Выборы президента Молдовы голосование
 Выборы президента Молдовы голосование - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova s-a încheiat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. La ora 21:00 s-au închis toate secțiile de votare din țară. Votul continuă însă în unele state din occident, care au alt fus orar.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Cele peste 2000 de secții de votare deschide în țară și-au închis ușile la ora 21:00. Prezența la urne a depășit 52%, în timp ce în primul tur a fost de 42,73%.

Scrutinul a fost marcat de mai multe incidente. La fel ca în primul tur al scrutinului prezidențial, în localitatea Varnița din raionul Anenii Noi, unde au venit să voteze cetățeni din stânga Nistrului, s-au înregistrat violențe.

Acolo au venit mai mulți combatanți care au blocat drumul pentru ca transnistrenii să nu-și poată exercita dreptul la vot. Pentru a aplana conflictul, la fața locului au fost dislocați mai mulți polițiști cu echipamente speciale. Între forțele ordine și combatanți au avut loc altercații și îmbrânceli. 

Diaspora a înregistrat record

Moldovenii din străinătate au ieșit în număr foarte mare la urne. 

 Moldovenii din Germania au ieșit în număr mare la urne - Sputnik Moldova
La Frankfurt nu mai sunt buletine de vot - oamenii se revoltă
Dacă în primul tur al scrutinului prezidențial 149 178 de conaționali din diasporă au participat la alegeri, atunci în cel de-al doilea tur cifra a fost mult mai mare. 

Până la ora 21:00 peste 250 de mii de alegători de peste hotare și-au exercitat dreptul la vot. În mai multe orașe europene în fața secțiilor de votare au venit mii de oameni și s-au format cozi kilometrice. 

În unele secții de votare s-au epuizat buletinele de vot. S-a întâmplat în orașul german Frankfurt, în cea din capitala Marii Britanii, precum și în secția de votare din Montreuil, Franța. 

Precizăm că peste hotarele Republicii Moldova au fost deschise 139 de secții de votare. Plafonul maxim de buletine de vot pentru fiecare secție de votare este de 5000 de exemplare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0