Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe încălcări în procesul de vot: Ce a depistat poliția

Abonare
Poliția a înregistrat 207 încălcări în procesul de vot. Până la această oră au fost reclamate 76 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor, dintre care nouă au fost confirmate și urmează să li se ofere o calificare juridică.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, a prezentat ultimele date legate de încălcările depistate în cadrul alegerilor prezidențiale de astăzi. Până la ora 18:30 au fost reclamate 21 de cazuri de agitație electorală, dintre care șapte nu s-au confirmat, iar celelalte încă se examinează.

Inspectoratul General al Politiei poliției IGP - Sputnik Moldova
Poliția a înregistrat mai multe încălcări: Iată ce s-a întâmplat

Totodată, în 20 de cazuri, alegătorii au fotografiat buletinele de vot și le-au plasat pe rețelele de socializare, lucru interzis de legislație. La Poliție au fost raportare 13 cazuri de corupere a alegătorilor, iar cinci dintre acestea nu s-au confirmat. În restul cazurilor, ofițerii acumulează probe.

În cinci cazuri, alegătorii nu au respectat măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, iar în 57 de cazuri a fost încălcată ordinea publică. Forțele de ordine îndeamnă oamenii să anunțe Serviciul 112 despre încălcările pe care le observă. Șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, a anunțat că la ora 22:30 poliția va face un bilanț al încălcărilor pe parcursul zilei de astăzi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0