Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil câți moldoveni din stânga Nistrului au votat până acum

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri prezidențiale 2020
Alegeri prezidențiale 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul moldovenilor din stânga Nistrului care se prezintă la vot în turul doi este practic dublu față de cel din primul tur. Asta arată datele Comisiei Electorale Centrale.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Dacă în primul tur al scrutinului prezidențial au votat 14 268 de alegători din stânga Nistrului, de această dată numărul celor care au venit să aleagă președintele Republicii Moldova este mult mai mare. Mai exact, până la ora 16:00, au votat 24 917 alegători din regiunea transnistreană, ceea ce înseamnă 40 la sută din numărul total de alegători înregistrați aici, însă până la închiderea secțiilor de votare mai sunt aproape cinci ore.

Полиция в Варнице - Sputnik Moldova
CEC despre altercațiile din Varnița
Cele mai active sunt femeile, care au votat în număr de 12 905, iar bărbați au fost 11 614.

Amintim că în localitatea Varnița au avut loc altercații și chiar îmbrânceli între combatanți și polițiștii care erau îmbrăcați în echipament special. Combatanții au încercat să blocheze drumul pentru transnistrenii cu cetățenie moldovenească care au venit să-și exercite dreptul la vot, dar a intervenit poliția. Și la scrutinul din 1 noiembrie, în primul tur, la Varnița s-au înregistrat altercații. Poliția a inițiat două dosare penale pentru încălcări de acest fel.

Potrivit Biroului pentru Reintegrare, în regiunea transnistreană locuiesc aproape 250 de mii de cetățeni moldoveni, care au dreptul de a vota la alegerile prezidențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0