Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC despre altercațiile din Varnița

© Sputnik / Irina LeahovaПолиция в Варнице
Полиция в Варнице - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale fac apel la calm și responsabilitate către cei implicați în altercațiile de la Varnița.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Comisia Electorală Centrală le cere celor implicați în altercațiile de la Varnița să se abțină de la violență și să dea dovadă de responsabilitate, astfel încât să nu fie îngrădit dreptul constituțional la exprimarea votului. Precizarea a fost făcută de vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban. 

„Ne îngrijorează situația tensionată din jurul localității Varnița. Chemăm pe toți cei implicați să se abțină de la violență, acțiuni necugetate, care sunt în contradicție cu prevederile constituționale despre dreptul la vot al cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat vicepreședintele CEC Vladimir Șarban.

Голосование в Приднестровье на выборах президента Молдовы. Второй тур - Sputnik Moldova
Societate
Observatorii din CSI au comentat situația de la Varnița

Amintim că în localitatea Varnița au avut loc altercații și chiar îmbrânceli între combatanți, pe de o parte, și forțele de ordine, pe de altă parte, polițiștii fiind îmbrăcați în echipament special. Combatanții au încercat să blocheze drumul pentru transnistrenii cu cetățenie moldovenească care au venit să-și exercite dreptul la vot. A intervenit poliția, care are echipament special și care a eliberat drumul.

La secțiile de votare din Varnița votează și alegătorii din Transnistria. Pe 1 noiembrie, în primul tur de scrutin, la Varnița s-au înregistrat încercări de a perturba mersul votării în mai multe secții de votare unde se prezentau alegătorii transnistreni - Poliția a inițiat două dosare penale pentru încălcări de acest fel. Potrivit Biroului pentru Reintegrare, în regiunea transnistreană locuiesc aproape 250 de mii de cetățeni moldoveni, care au dreptul de a vota la alegerile prezidențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0