Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC: Mai mulți alegători în turul doi al scrutinului

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri prezidențiale 2020
Alegeri prezidențiale 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electoral Centrală a prezentat informațiile despre modul în care s-a desfășurat scrutinul prezidențial până la 12:00.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Potrivit CEC, până la ora 12:00 au votat peste 665 de mii de alegători, cu aproape 200 de mii mai mulți decât în primul scrutin la ora aceeași oră. 

Выборы президента Молдовы 2020 - Sputnik Moldova
Foto: Doi tineri au făcut un gest important în ziua nunții
”Această mobilizare este caracteristică pentru toate vârstele și în toate secțiile, atât din țară, cât și de peste hotare. În străinătate avem deja peste 78 de mii de votanți. Este mobilizare mare atât în Vest, cât și în Est. În Belgia, Franța, Germania, Italia, avem cozi. Avem mulți votanți și în Federația Rusă. Nu avem deocamdată abateri sau incidente peste hotare, dar să fim precauți. Recomandăm celor din străinătate să vadă pagina diaspora.cec.md și să fie direcționați în alte secții de votare dacă sunt mari cozi”, a menționat Vladimir Șarban, vicepreședintele CEC.

Totodată, până acum au votat peste 13 mii de alegători din regiunea transnistreană. 

”Urmărim cu atenție situația din secțiile pentru locuitorii din regiunea transnistreană. Conform informațiilor prezentate de IGP, incidente majore aici nu sunt. Sunt cazuri de blocare, dar sunt investigate. Sunt aruncate piese metalice care pot duce la deteriorarea mașinilor. Au fost două cazuri de transportare a cetățenilor cu depășirea numărului maxim de cetățeni care se pot afla în unitatea de transport. Asta se investighează. Au avut loc blocări de transport la Varnița, dar oamenii legii sunt la datorie. Să sperăm că nu vor fi situații mai grave”, a declarat Vladimir Șarban, vicepreședintele CEC.

Reprezentanții CEC, au îndemnat cetățenii să respecte legea și măsurile împotriva virusului COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0